Mobiel atelier

In atelier Chill is een mobiel atelier aanwezig. Het mobiele atelier is in te zetten op locatie. Vanaf september 2023 zal dat in ieder geval op scholen zijn.

Samen met jouw leerling die een steuntje in de rug kan gebruiken zal ik aan het werk gaan. Dit doe ik met name buiten de klas, maar wel op school in de vertrouwde omgeving. Naast het beeldend werken zal ook persoonlijke ontwikkeling binnen de begeleiding centraal staan. De werkwijze van Atelier Chill zal op locatie hetzelfde zijn als in het atelier in Goirle. Met hulp van het mobiele atelier zal ik daarnaast samen met de leerling een “creatief” kastje vullen waarin uitdagende materialen, lege boekjes, kader- opdrachten en kunstbronnen te vinden zijn. Het kastje kan ingezet worden tijden het zelfstandig werken en/ of tijdens andere momenten in de klas. In de begeleidingstijd doen we samen de aftrap en evalueren we wat gedaan is.

Als het onderwijs niet passend is zijn er zoveel mogelijkheden om het beter passend te krijgen. Soms zelfs met kleine veranderingen of aanpassingen. Samen met leerling, leerkrachten, ouders én de kunsten ga ik de samenwerking graag aan.

Mijn grote inspiratiebron voor deze werkwijze is het boek: Begrijpen met je handen van Sabine Plamper.

Het mobiele atelier is ook in te zetten voor persoonlijke ontwikkeling van volwassenen op locatie.